BY: FARAH NISRINA
RECIPE:
- satu tin sardin
- cili hijau besar 2
- bawang kuning
- cili boh
- bawang blend (bawang putih 4 ulas & bawang merah kecik 4)
- cili benggala
- macaroni
CARA-CARA MEMASAK:
Rebuskan macaroni ((nak rebus selain macaroni pun boleh so its depends on yourself)) tu bersama olive oil dan secubit garam. Sementara tu macam biasa potong bawang kuning, cili hijau besar and cili benggala ((ikut kreativiti nak potong macam mana)). Then, kita blend bawang puting and bawang merah ((settle bab memotong ni)). lepas itu, kita masak cili boh and bawang yang kita dah blend tu sehingga pecah minyak ((orang tua kata)) sementara tu kita lenyek sardin tu sehingga hancur. Kemuadian, kita masukkan sardin ke dalam kuali and gaul bersama sambal. Akhir sekali kita masukkan bahan yang kita potong tadi ke dalam kuali ((gaul... gaul..gaull)) ALREADY DONE!!
No comments:
Post a Comment